Jakt
Termisk kikkert: Best i test for håndholdt jakt
00 min
17. apr. 2023
3. nov. 2023
type
status
date
slug
summary
tags
category
icon
password
notion image
Jakt er en aktivitet som krever riktig utstyr for å oppnå suksess. En termisk kikkert er et nyttig verktøy for enhver jeger, spesielt når du jakter på dyr i mørket. Men god sikt handler ikke bare om å ha en kvalitetskikkert; det handler også om å beskytte øynene dine. Sjekk ut våre anbefalinger for skytebriller for å sørge for at du har klar og sikker sikt under alle forhold.
En termisk kikkert lar deg se dyrene selv når det er mørket eller når de skjuler seg bak vegetasjon. Men selv med det beste utstyret, er det viktig med praktiske ferdigheter og riktig tilbehør. En pålitelig kniv er en jegers beste venn. Les mer om de beste jaktknivene og hvordan de kan forbedre din jaktferdighet.
Når mørket faller, og kikkerten er lagt bort, er det også viktig å ha en pålitelig lyskilde. Finn de beste lommelyktene for jakt for å sikre at du alltid kan navigere trygt og effektivt, selv i de mørkeste skogene.
 

Gjennomgang av Testsubjekter

Kikkert
Kort Sammendrag
Lenke til Produkt
Pulsar Accolade 2 LRF XP50 Pro
Best i test! Oppgradert NETD-sensor gir skarpt bilde med lav støy. Rekkevidde på 1800 meter.
Hikmicro Monokular Lynx Pro 19 mm
Robust og funksjonell kikkert for jakt i nordisk terreng. Fem synsmoduser og direkteoverføring til mobil.
Pulsar Krypton FXG50
Premium kikkert med avansert sensor og rekkevidde på 2000 meter. Kontrastfylt bilde med høy detaljrikdom.
Pulsar Axion XQ38
God verdi for pengene. Rekkevidde på 1300 meter og enkel overføring til smarttelefon.
PULSAR MERGER LRF XP50
Allsidig kikkert for dag- og nattbruk. Rekkevidde på 1350 meter med god fokus og stabilitet.

#1 TESTVINNER - PULSAR MERGER LRF XP50 TERMISK VARMEKAMERA

notion image
Pulsar Accolade 2 LRF XP50 Pro er den ultimale termiske kikkerten fra Pulsar som leverer ekstrem presisjon og kvalitet. Den nyoppgraderte NETD <25mK sensoren gir enestående termisk sensitivitet og eliminerer uønsket termisk støy. Med en imponerende rekkevidde på 1800 meter vil du aldri gå glipp av mennesker eller vilt som beveger seg i nærheten.
Funksjoner:
 • Åtte fargemodus for tilpasning til omgivelsene
 • NETD <25mK sensor for skarpere bilde og høy detaljrikdom
 • Robust design for pålitelig ytelse i alle forhold
 
notion image

Robust Design - Hikmicro Monokular Lynx Pro 19 mm

notion image
Hikmicro Monokular Lynx Pro er en termisk kikkert med enestående funksjonalitet, perfekt for jakt i nordisk terreng. Den oppgraderte detektoren og LCOS-skjermen gir et skarpt bilde med høy oppløsning. Fem forskjellige synsmoduser gjør det enkelt å tilpasse seg omgivelsene, og direkteoverføring til mobil og nettbrett gir deg full kontroll, selv på avstand.
Funksjoner:
 • IP67 standard for beskyttelse mot støv og vann
 • Direkteoverføring til mobil og nettbrett for praktisk fjernstyring
 • 4x Digital zoom for nærmere observasjon

Premium - Pulsar Krypton FXG50

notion image
Pulsar Krypton FXG50 setter standarden for termisk presisjon med sin avanserte sensor og imponerende rekkevidde på 2000 meter. Det kontrastfylte bildet med skarpe detaljer gjør det enkelt å identifisere bevegelser på ekstremt lange distanser. AMOLED-skjermen med høy oppløsning sikrer en visuell opplevelse uten sidestykke.
Funksjoner:
 • IPX7 klassifisert for vanntetthet og robusthet
 • 6000 joules rekylresistens for trygg bruk med kraftige våpen
 • Lagringskapasitet på 16 GB for opptak og lagring av videoer og bilder
 
notion image

Best på Budsjett - Pulsar Axion XQ38

notion image
Pulsar Axion XQ38 er en termisk kikkert som gir deg mye verdi for pengene. Med en rekkevidde på 1300 meter og en skarp bildekvalitet er den ideell for både dag- og nattbruk. Den praktiske StreamVision™ teknologien gjør det mulig å overføre video direkte til en smarttelefon eller nettbrett i sanntid.
Funksjoner:
 • 18x forstørrelse for detaljert observasjon
 • Smarttelefonoverføring av bilde og video for enkel deling og kontroll
 • Lett og håndholdt design for bekvem bruk

En God Allrounder - PULSAR MERGER LRF XP50 TERMISK VARMEKAMERA

notion image
Klassisk design. Kompakt størrelse. Den perfekte allrounder-kikkerten, ideell for både dag- og nattbruk. Med en rekkevidde på 1800 meter og stadiametrisk avstandsmåling gir den enkel og nøyaktig måling. Den robuste konstruksjonen og lange batteritiden gjør den til en pålitelig følgesvenn i alle situasjoner.
Funksjoner:
Høydefinisjon termisk bildebehandling med 640 x 480 px @ < 25 mK NETD-sensor
 • Stabil og godt balansert design for komfortabel bruk
 • AMOLED-skjerm for optimal kontrast og lysstyrke
 • 8 forskjellige fargemoduser for tilpasning til omgivelsene
 
notion image

Ofte Stilte Spørsmål

Hvordan fungerer en termisk kikkert?
En termisk kikkert leser varmesignaturer og gjør det mulig å oppdage mennesker og dyr som vanlig optikk ikke kan se. Den er ideell for bruk under dårlige siktforhold.
Hva er viktig å huske når man velger kikkert?
Ta hensyn til det terrenget du skal ferdes i, og hvordan våpenoptikken vil samarbeide med kikkerten. Rekylresistens er viktig for våpenbruk.
Hva betyr IP67 standard?
IP67 betyr at elektronikken er beskyttet mot støv og vann. Dette gjør kikkertene egnet for utendørs bruk under krevende forhold.

Hva er en termisk kikkert?

En termisk kikkert er et optisk instrument som bruker infrarøde bølgelengder for å lage et bilde av omgivelsene. Denne teknologien gjør det mulig å se objekter i mørket eller i dårlige lysforhold. Termiske kikkerter kan brukes for en rekke formål, inkludert overvåking, sikkerhet og jakt.

Hvordan fungerer en termisk kikkert?

Termiske kikkerter bruker et termisk kamera som er følsomt for infrarød stråling. Kameraet oppfanger denne strålingen og oversetter den til et bilde som kan vises på en skjerm. Bildet som vises, er basert på temperaturen på objektene som blir sett på. Termiske kikkerter kan derfor skille mellom forskjellige temperaturer og vise dette på skjermen.

Hva gjør en håndholdt termisk kikkert best i test for jakt?

Når det gjelder jakt, er det flere ting som gjør en håndholdt termisk kikkert best i test. For det første er en håndholdt termisk kikkert mer allsidig enn en som er montert på et våpen. Det gjør at jegeren kan bruke den til å skanne områder før de bestemmer seg for å skyte. En håndholdt termisk kikkert gjør det også lettere å finne dyr som skjuler seg bak vegetasjon eller i mørke områder.
En annen faktor som gjør en håndholdt termisk kikkert best i test, er størrelsen og vekten. En håndholdt kikkert er vanligvis lettere og mer bærbar enn en større, montert kikkert. Dette gjør den mer praktisk å bruke over lengre tid, spesielt hvis jegeren beveger seg mye under jakten.

Hvordan teste en termisk kikkert?

Når du tester en termisk kikkert, er det flere ting du bør vurdere. For det første er det viktig å sjekke bildekvaliteten. Det bør være klart og skarpt, selv i dårlige lysforhold. Du bør også teste rekkevidden på kikkerten og se hvor langt den kan se i mørket. En god termisk kikkert bør kunne se opptil flere hundre meter i mørket.
notion image
Det er også viktig å teste batteritiden på kikkerten. En god termisk kikkert bør kunne vare i flere timer på en enkelt lading. Holdbarheten og byggekvaliteten på kikkerten er også viktige faktorer som bør tas med i betraktning. Det er viktig å kjøpe en kikkert som er konstruert for å tåle tøffe forhold og langvarig bruk.

Beste håndholdte termiske kikkerter for jakt?

Mens det er viktig å investere i kvalitetsutstyr, er vedlikehold like kritisk for å sikre at utstyret varer og fungerer optimalt. Lær hvordan du vedlikeholder jaktutstyret ditt for å sikre at du alltid er forberedt på det uventede og kan stole på utstyret ditt når det teller mest.

Konklusjon

En håndholdt termisk kikkert er et viktig verktøy for enhver jeger, men det er bare en del av utstyret du trenger for en vellykket jakt. Ved å investere i kvalitets skytebriller, jaktkniver, og lommelykter for jakt, og ved å lære om vedlikehold av jaktutstyr, kan du sikre at du er godt utrustet og forberedt på alle jaktutfordringer.
Når det gjelder å finne den beste håndholdte termiske kikkerten for jakt, er det flere alternativer å velge mellom. En av de beste kikkertene på markedet i dag er Pulsar Axion Thermal Imaging Monocular. Denne kikkerten har en rekkevidde på opptil 1800 meter og kan brukes både i dagslys og i mørke.
En annen god kikkert for jakt er FLIR Scout III Thermal Monocular. Denne kikkerten har en rekkevidde på opptil 550 meter og kan brukes til å oppdage varme kilder på over 500 meter unna. Kikkerten har også en lang batteritid på opptil 5 timer og er bygget for å tåle tøffe forhold.
notion image
 
1. Er termisk sikte lovlig? Ja, termiske kikkerter er lovlig å bruke i mange land, inkludert Norge. De er spesielt populære blant jegere og friluftsentusiaster for å oppdage mål under vanskelige lysforhold. Det er viktig å sjekke lokale forskrifter og jaktlover for å sikre at du bruker termisk sikte i samsvar med gjeldende lover og regler.
2. Hvordan fungerer en termisk kikkert? En termisk kikkert fungerer ved å oppdage og visualisere varmeutstrålingen fra objekter. Den fanger opp infrarød stråling, som ikke er synlig for det menneskelige øyet, og omdanner den til et bilde som viser varmesignaturen til forskjellige objekter. Dette gjør det mulig å se mennesker, dyr og andre varmekilder, selv i totalt mørke eller i situasjoner med dårlig sikt.
3. Hvilken kikkert bør jeg velge? Valget av termisk kikkert avhenger av dine spesifikke behov og bruksområder. For jakt, fritid eller sikkerhet, bør du vurdere faktorer som rekkevidde, oppløsning, batterilevetid og funksjoner som bildeoverføring til smarttelefoner eller nettbrett. Vårt utvalg av termiske kikkerter tilbyr forskjellige funksjoner for å imøtekomme ulike behov.
4. Hva er termisk sikte? Termisk sikte refererer til bruken av termiske kikkerter eller varmesikter for å oppdage varmekilder i omgivelsene. Dette er spesielt nyttig for jakt, overvåking og sikkerhetsformål, da det gir mulighet for nøyaktig identifikasjon av mål, selv under vanskelige forhold som mørke, røyk eller tåke.
5. Er det lov å jakte når det er mørkt? I Norge er det generelt ikke lov å jakte når det er mørkt, med mindre det er spesifisert i jaktbestemmelsene for enkelte arter eller i spesielle tilfeller med tillatelse. Det er viktig å følge lokale jaktlover og forskrifter nøye for å unngå brudd på regelverket.
6. Hva er termisk analyse? Termisk analyse refererer til prosessen med å undersøke termiske bilder for å identifisere varmeutstrålende objekter eller avvik. Dette brukes ofte i industrielle applikasjoner, bygningsteknologi og vitenskapelige studier for å evaluere temperaturmønstre, oppdage feil i utstyr og utføre forskning på termodynamikk.
 
 
 
notion image

FAQs

 1. Hva er en termisk kikkert?
 • En termisk kikkert er et optisk instrument som bruker infrarøde bølgelengder for å lage et bilde av omgivelsene.
 1. Hva er forskjellen mellom en termisk kikkert og en nattkikkert?
 • En termisk kikkert bruker infrarøde bølgelengder for å oppdage varme kilder, mens en nattkikkert forsterker det eksisterende lyset i omgivelsene.
 1. Kan jeg bruke en håndholdt termisk kikkert til å jakte om dagen?
 • Ja, mange termiske kikkerter kan brukes både om dagen og om natten.
 1. Hva er rekkevidden på en god termisk kikkert for jakt?
 • En god termisk kikkert for jakt bør ha en rekkevidde på minst 500 meter.
 1. Hva er den beste håndholdte termiske kikkerten for jakt?
 • Det er flere alternativer å velge mellom, men noen av de beste kikkertene på markedet inkluderer Pulsar Axion Thermal Imaging Monocular og FLIR Scout III Thermal Monocular.
 1. Er det lov å jakte med termisk kikkertsikte?
 • Ja, det er lov å jakte med termisk kikkertsikte i Norge, men det er viktig å følge jaktloven og andre forskrifter som gjelder.
 1. Hvor kommer Pulsar fra?
 • Pulsar er et merke av termisk kikkert som produseres av Yukon Advanced Optics Worldwide, et selskap basert i Litauen.
 1. Hvordan fungerer en kikkert?
 • En kikkert fungerer ved å forstørre bildet av et objekt som er for langt borte til å kunne sees med det blotte øye. Dette oppnås ved hjelp av objektivene og okularet i kikkerten.
 1. Hva betyr 7x50 kikkert?
 • Tallet 7x i 7x50 kikkert betyr at kikkerten forstørrer bildet 7 ganger. Tallet 50 refererer til størrelsen på objektivene i millimeter, som bestemmer mengden lys som kan samles inn og bestemmer lysstyrken til kikkerten.
 1. Hvor mye forstørrer en kikkert?
 • Forstørrelsen til en kikkert kan variere avhengig av modell og type. Vanlige forstørrelser inkluderer 8x, 10x og 12x, men det finnes også kikkerter med høyere forstørrelse for spesielle formål.
 
*Denne artikkelen inneholder tilknyttede lenker. Dette betyr at hvis du klikker på lenkene og foretar et kjøp - kan fiskja få en fortjeneste. Vennligst bruk din egen vurdering og gjør grundige undersøkelser før du foretar et kjøp.
 

Comments