Termisk kikkert: Best i test for håndholdt jakt

date
Apr 17, 2023
slug
termisk-kikkert-best-i-test-for-håndholdt-jakt
status
Published
tags
Jakt
Utendørs
Klær
summary
Jakt er en aktivitet som krever riktig utstyr for å oppnå suksess. En termisk kikkert er et nyttig verktøy for enhver jeger, spesielt når du jakter på dyr i mørket. En termisk kikkert lar deg se dyrene selv når det er mørkt eller når de skjuler seg bak vegetasjon. Denne artikkelen vil se nærmere på hva en termisk kikkert er, hvordan den fungerer og hva som gjør en håndholdt termisk kikkert best i test for jakt.
type
Post
notion image
Jakt er en aktivitet som krever riktig utstyr for å oppnå suksess. En termisk kikkert er et nyttig verktøy for enhver jeger, spesielt når du jakter på dyr i mørket. En termisk kikkert lar deg se dyrene selv når det er mørkt eller når de skjuler seg bak vegetasjon. Denne artikkelen vil se nærmere på hva en termisk kikkert er, hvordan den fungerer, og hva som gjør en håndholdt termisk kikkert best i test for jakt.

Hva er en termisk kikkert?

En termisk kikkert er et optisk instrument som bruker infrarøde bølgelengder for å lage et bilde av omgivelsene. Denne teknologien gjør det mulig å se objekter i mørket eller i dårlige lysforhold. Termiske kikkerter kan brukes for en rekke formål, inkludert overvåking, sikkerhet og jakt.

Hvordan fungerer en termisk kikkert?

Termiske kikkerter bruker et termisk kamera som er følsomt for infrarød stråling. Kameraet oppfanger denne strålingen og oversetter den til et bilde som kan vises på en skjerm. Bildet som vises, er basert på temperaturen på objektene som blir sett på. Termiske kikkerter kan derfor skille mellom forskjellige temperaturer og vise dette på skjermen.

Hva gjør en håndholdt termisk kikkert best i test for jakt?

Når det gjelder jakt, er det flere ting som gjør en håndholdt termisk kikkert best i test. For det første er en håndholdt termisk kikkert mer allsidig enn en som er montert på et våpen. Det gjør at jegeren kan bruke den til å skanne områder før de bestemmer seg for å skyte. En håndholdt termisk kikkert gjør det også lettere å finne dyr som skjuler seg bak vegetasjon eller i mørke områder.
En annen faktor som gjør en håndholdt termisk kikkert best i test, er størrelsen og vekten. En håndholdt kikkert er vanligvis lettere og mer bærbar enn en større, montert kikkert. Dette gjør den mer praktisk å bruke over lengre tid, spesielt hvis jegeren beveger seg mye under jakten.
notion image

Hvordan teste en termisk kikkert?

Når du tester en termisk kikkert, er det flere ting du bør vurdere. For det første er det viktig å sjekke bildekvaliteten. Det bør være klart og skarpt, selv i dårlige lysforhold. Du bør også teste rekkevidden på kikkerten og se hvor langt den kan se i mørket. En god termisk kikkert bør kunne se opptil flere hundre meter i mørket.
notion image
Det er også viktig å teste batteritiden på kikkerten. En god termisk kikkert bør kunne vare i flere timer på en enkelt lading. Holdbarheten og byggekvaliteten på kikkerten er også viktige faktorer som bør tas med i betraktning. Det er viktig å kjøpe en kikkert som er konstruert for å tåle tøffe forhold og langvarig bruk.

Beste håndholdte termiske kikkerter for jakt

Når det gjelder å finne den beste håndholdte termiske kikkerten for jakt, er det flere alternativer å velge mellom. En av de beste kikkertene på markedet i dag er Pulsar Axion Thermal Imaging Monocular. Denne kikkerten har en rekkevidde på opptil 1800 meter og kan brukes både i dagslys og i mørke.
En annen god kikkert for jakt er FLIR Scout III Thermal Monocular. Denne kikkerten har en rekkevidde på opptil 550 meter og kan brukes til å oppdage varme kilder på over 500 meter unna. Kikkerten har også en lang batteritid på opptil 5 timer og er bygget for å tåle tøffe forhold.

Konklusjon

En håndholdt termisk kikkert er et viktig verktøy for enhver jeger. Det gir deg muligheten til å se dyr i mørke og i dårlige lysforhold. Når du velger en termisk kikkert for jakt, er det viktig å vurdere bildekvaliteten, rekkevidden, batteritiden og byggekvaliteten. De beste alternativene på markedet i dag inkluderer Pulsar Axion Thermal Imaging Monocular og FLIR Scout III Thermal Monocular.
notion image

FAQs

 1. Hva er en termisk kikkert?
 • En termisk kikkert er et optisk instrument som bruker infrarøde bølgelengder for å lage et bilde av omgivelsene.
 1. Hva er forskjellen mellom en termisk kikkert og en nattkikkert?
 • En termisk kikkert bruker infrarøde bølgelengder for å oppdage varme kilder, mens en nattkikkert forsterker det eksisterende lyset i omgivelsene.
 1. Kan jeg bruke en håndholdt termisk kikkert til å jakte om dagen?
 • Ja, mange termiske kikkerter kan brukes både om dagen og om natten.
 1. Hva er rekkevidden på en god termisk kikkert for jakt?
 • En god termisk kikkert for jakt bør ha en rekkevidde på minst 500 meter.
 1. Hva er den beste håndholdte termiske kikkerten for jakt?
 • Det er flere alternativer å velge mellom, men noen av de beste kikkertene på markedet inkluderer Pulsar Axion Thermal Imaging Monocular og FLIR Scout III Thermal Monocular.
 1. Er det lov å jakte med termisk kikkertsikte?
 • Ja, det er lov å jakte med termisk kikkertsikte i Norge, men det er viktig å følge jaktloven og andre forskrifter som gjelder.
 1. Hvor kommer Pulsar fra?
 • Pulsar er et merke av termisk kikkert som produseres av Yukon Advanced Optics Worldwide, et selskap basert i Litauen.
 1. Hvordan fungerer en kikkert?
 • En kikkert fungerer ved å forstørre bildet av et objekt som er for langt borte til å kunne sees med det blotte øye. Dette oppnås ved hjelp av objektivene og okularet i kikkerten.
 1. Hva betyr 7x50 kikkert?
 • Tallet 7x i 7x50 kikkert betyr at kikkerten forstørrer bildet 7 ganger. Tallet 50 refererer til størrelsen på objektivene i millimeter, som bestemmer mengden lys som kan samles inn og bestemmer lysstyrken til kikkerten.
 1. Hvor mye forstørrer en kikkert?
 • Forstørrelsen til en kikkert kan variere avhengig av modell og type. Vanlige forstørrelser inkluderer 8x, 10x og 12x, men det finnes også kikkerter med høyere forstørrelse for spesielle formål.

© Fiskja.com 2022 - 2023